Så bokar du ett julbord

Ska du boka julbord?

När det vankas jul finns det få traditioner som vi svenskar håller lika kärt som julbordet. Därför är det bra att börja planera i tid och se till att ditt företag eller kompisgäng får tillfälle att träffas och äta gott. Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på när det gäller att boka julbord.

Vad är era önskemål?

Det är bra att så tidigt som möjligt ta reda på specifika önskemål som gäster eller du som ansvarig vill ha tillgodosedda. Det kan handla om alltifrån särskilda matrestriktioner till att det ska finnas tillräckligt med mat på bordet. Det är ingen hit om sällskapets vegetarian får hålla sig till risgrynsgröten hela kvällen – och det är inte heller så lyckat om cateringfirman inte klarar av att leverera mat till samtliga.

Se därför till att noggrant ta fram era önskemål och lämna över dem till det ansvariga företaget så tidigt som möjligt.

Vad kan cateringfirman leverera?

Ofta har cateringfirman en hemsida som du kan studera för att undvika obehagliga överraskningar. Se till att det finns kapacitet för att servera hela ert sällskap och att den där speciella maträtten kan serveras – och fråga om du undrar något.

Hur är referenserna?

Hör dig för! Några vänner på ett annan arbetsplats kanske kan berätta skräckhistorier om cateringfirman som du är på väg att anlita, eller så har en kollega erfarenhet från firman från ett tidigare jobb. Sådana saker kan vara avgörande när du ska välja en cateringfirma för ditt julbord.

Vad kostar det?

Priset är förstås en viktig faktor. Det bästa du kan göra för att pressa priset är att jämföra företag med varandra. På så sätt får du en tydlig prisöverblick och kan välja det bästa och billigaste alternativet. Läs mer om hur du kommer i kontakt med cateringfirmor i Linköpingsområdet på cateringlinkoping.se.